Afecţiuni ale organelor genitale şi a căilor urinare

Pimafucin tab 100mg N20
  • Pimafucin tab 100mg N20

Pimafucin tab 100mg N20

185,90 MDL
cu TVA

Pimafucin tab 100mg N20

Quantity

NU ESTE IN STOC 😢😢

Natamicină

Natamycinum

A01A B10, A07A A03,  D01A A02, G01A A02, S01A A10 - Antifungic

Particularităţi farmacologice

Antibiotic polienic macrolid antifungic izolat din Streptomyces natalensis. Este activ faţă de fungii filamentoşi ca Candida, Aspergillus, Cephalosporium, Fusarium şi Penicillium. Mecanismul acţiunii constă în complexarea antibioticului cu sterolii membranei celulare fungice. Complexul polien-sterol astfel format alterează permeabilitatea membranei şi conduce la pierderea constituenţilor celulari. Nu are activitate antibacteriană. Din tractul gastrointestinal nu se absoarbe, decât foarte puţin, acţionând, administrat per os, în lumenul intestinal. Poate fi administrat intravaginal sau topic.

Indicatii:

Afecţiunile micotice ale pielii, unghiilor şi mucoaselor, inclusiv bucale, gastro-intestinale, inclusiv în terapia cu citostatice, glucocorticoizi sau antibiotice cu spectrul larg,  infecţiile vulvo-vaginale (vaginită, vulvită, vulvo-vaginită) şi ale membrului sexual (balanopostită) cu Candida. Dermatomicozele.

Contraindicaţii

Hipersensibilitatea la preparat.

Utilizare terapeutică

În dermatomicoze (inclusiv candidamicoza pielii şi unghiilor) - crema se aplică pe suprafeţele lezate o dată sau de 2 ori pe zi. În otomicoză - cremă o dată pe zi. În candidoza intestinală, adulţi, câte 100 mg de 4 ori pe zi, copii - câte 100 mg de 2 ori pe zi. În vaginită, vulvită, vulvo-vaginită câte 1 supozitor (100 mg) profund în vagină o dată pe zi timp de 3-6 zile. În perioada menstruală tratamentul se întrerupe. În evoluţia îndelungată a candidozei se recomandă, în scopul eradicării infecţiei intestinale, şi tratament sistemic concomitent, câte 1 comprimat de 4 ori pe zi timp de 10-20 zile şi tratamentul focarelor candidozice cutanate genitale ale partenerului. În balanopostită crema se aplică topic de câteva ori pe zi până la dispariţia leziunilor şi încă câteva zile.

Supradozare

Nu este decrisă.

Efecte adverse

În tratamentul topic poate apărea usturime şi prurit în locul aplicării cremei sau supozitoarelor. În tratamentul cu comprimate sunt posibile greţuri şi diaree de scurtă durată.

Contraindicaţii

Hipersensibilitatea la preparat, sarcina.

Interacţiuni

Nu sunt descrise.

Prezentare

În infecţiile vaginale cronice sau recidivante se recomandă suplimentarea tratamentului cu supozitoare cu comprimate perorale şi cremă.

 

Specialităţi

Pimafucin (Yamanouchi Europe BV, Olanda)

Prezentare: Comprimate filmate 100 mg N 20. Termen de valabilitate: 4 ani. Condiţii de conservare: Temperatura 15-250 C, loc uscat, ferit de lumină.  Sl. Cu prescripţie medicală.

Pimafucin (Yamanouchi Europe BV, Olanda)

Prezentare: Supozitoare vaginale 100 mg N 3 în blister. Termen de valabilitate: 2 ani. Condiţii de conservare: Temperatura 15-250 C, loc uscat, ferit de lumină.  Sl. Cu prescripţie medicală.

Pimafucin (Yamanouchi Europe BV, Olanda)

Prezentare: Cremă 2% 30 g în tub. Termen de valabilitate: 4 ani. Condiţii de conservare: Temperatura 15-250 C, loc uscat, ferit de lumină.  Sl. Cu prescripţie medicală.

Pimafungin (Farmaprim, Moldova)

Prezentare: Supozitoare vaginale 100 mg N 3 în blister. Termen de valabilitate: 2 ani. Condiţii de conservare: Loc uscat, răcoros, ferit de lumină. Sl. Cu prescripţie medicală.