Constipaţie

Mucofalk Orange pac 5g N20
  • Mucofalk Orange pac 5g N20

Mucofalk Orange pac 5g N20

62,75 MDL
cu TVA

Mucofalk Orange pac 5g N20

Quantity

NU ESTE IN STOC 😢😢

Mucofalk Apple

Mucofalk Orange

A06A C51 - Laxativ

(Dr.Falk Pharma, Germania)

Compoziţie

Polizaharidele hidrofile din învelişul seminţelor de psylla (Plantago ovata).

Prezentare

Granule 5 g în plicuri N 20 şi N 100. Granule 150 g şi 300 g în borcane.

Particularităţi farmacologice

Polizaharidele hidrofile ale seminţelor de pătlagină au proprietatea de a reţine apa, formând cu ea un mucilagiu. În intestin favorizează hidratarea maselor fecale, creşterea volumului acestora, proliferarea bacteriilor microflorei intestinale normale. O parte din polizaharide se scindează de microflora intestinală cu formare de acizi graşi cu catenă scurtă (acizi acetic, propionic, butiric ş.a.) care sunt necesari pentru buna funcţionare a intestinului gros şi pentru nutriţia colonocitelor. Manifestă efect laxativ fără a irita intestinul. Ameliorează indicii lipidelor plasmatice (reduce trigliceridemia şi nivelul LDL). Nu se asimilează şi nu are valoare nutritivă.

Indicaţii

Constipaţia obişnuită, fisurile anale şi hemoroizii când este dorită consistenţa mai moale a scaunului, perioada postoperatorie după operaţiile în regiunea anorectală, constipaţiile gravidelor, normalizarea scaunului în diaree, sindromul colonului iritat, diverticuloza colonului, boala Crohn.

Utilizare terapeutică

Adulţi şi copii câte 1 linguriţă sau câte 1 plic de 2-6 ori pe zi. Conţinutul plicului sau granulatele din borcan se amestecă cu 1 pahar de apă rece, se bea imediat şi apoi se mai bea încă 1 pahar de apă (în total se recomandă cel puţin 1,5 l apă pe zi).

Efecte adverse

Flatulenţă în debutul tratamentului, urticarie în unele cazuri.

Contraindicaţii

Obstrucţiile intestinale organice, ileusul paralitic sau iminent, diabetul zaharat decompensat, vârsta sub 12 ani (lipsa de experienţă în utilizarea pediatrică).

Interacţiuni

Preparatul poate diminua absorbţia altor substanţe ingerate concomitent.

Precauţii

Diabetul zaharat (dozele antidiabeticelor trebuiesc reduse). În toată perioada tratamentului se recomandă un consum sporit de lichide (minimum 1,5 l/zi). Preparatul nu trebuie administrat împreună cu antidiareice sau antipropulsive.

Termen de valabilitate: 3 ani. Condiţii de conservare: Loc uscat, temperatura camerei. Sl. Cu prescripţie medicală.