Dermatită

Freederm sampon ZINK 150ml
  • Freederm sampon ZINK 150ml

Freederm sampon ZINK 150ml

145,75 MDL
cu TVA

Freederm sampon ZINK 150ml

Quantity

NU ESTE IN STOC 😢😢

Pirition-zinc

Pyrithionum Zincum

D02A X - Emolient şi protectiv

Particularităţi farmacologice

Pirition-zincul inhibă proliferarea celulelor epidermale şi turnoverul lor. Are activitate bacteriostatică şi fungistatică, însă nu este clar dacă această acţiune contribuie la efectele antiseboreice.

Indicaţii

Tratamentul pruritului, iritaţiei, descuamaţiei asociate cu mătreaţă şi dermatită seboreică. Crema mai conţine componente emoliente, hidratante ş.a. şi este indicată pentru hidratarea pielii uscate, pielii rugoase şi uscate a coatelor, mâinilor uscate şi fisurate ş.a.

Utilizare terapeutică

Pentru şampon - a se agita energic înainte de întrebuinţare. Se aplică în mică cantitate pe părul ud şi se fricţionează bine capul. După prima spălare se mai aplică o dată şi se lasă pentru cca. 5 min  Se clăteşte bine părul. Se utilizează de 2-3 ori pe săptămână primele 2 săptămâni şi apoi după necesitate. Pentru cremă - se aplică de 2 ori pe zi pe suprafeţele lezate. Pentru aerosol (spray) se aplică în strat subţire pe suprafeţele afectate de 2-3 ori pe zi. O pulverizare acoperă o suprafaţă egală cu cea a palmei şi este echivalentă cu 1 ml soluţie pulverizabilă. Tratamentul trebuie continuat încă o săptămână după dispariţia simptomelor. Balonaşul cu aerosol se ţine la 15 cm de suprafaţa afectată şi e de dorit să fie în poziţie verticală. Se agită înainte de utilizare şi se aplică exact pe suprafaţa afectată.

Efecte adverse

Reacţii alergice posibile.

Contraindicaţii

Hipersensibilitatea la preparat.

Interacţiuni

Piritionatul de zinc poate fi inactivat de sărurile metalelor (cupru, fier, mercur şi argint). Poate fi uşor oxidat de substanţele oxidante.

Precauţii

Numai pentru uz extern. A se evita contactul cu ochii. Dacă contactul a avut loc a se spăla ochii cu apă.

 

Specialităţi

Freederm Zinc Shampoo (Shering Plough Central East AG, Elveţia)

Prezentare: Şamon dermatologic 2 mg/100 ml - 150 ml. Termen de valabilitate: 4 ani. Condiţii de conservare: Temperatura camerei. Statutul legal: Fără prescripţie medicală.

Skin Cap Cream (Cheminova Internacional S.A., Spania)

Prezentare: Cremă 0,2%-50 g în tuburi. Termen de valabilitate: 3 ani. Condiţii de conservare: Temperatura 4-300 С. Sl. Fără prescripţie medicală.

Skin-Cap Spray (Cheminova Internacional, Spania)

Prezentare: Aerosol 0,2%-100 ml în flacoane. Termen de valabilitate: 5 ani. Condiţii de conservare: Ferit de temperaturi mai sus de 500 С Sl. Fără prescripţie medicală.

Skin-Cap Shampoo (Cheminova Internacional, Spania)

Prezentare: Şampon 1 % 150 ml în flacoane. Termen de valabilitate: 5 ani. Condiţii de conservare: Temperatura 4-200 С Sl. Fără prescripţie medicală.