Dermatologie

Lorinden A ung 15g
  • Lorinden A ung 15g

Lorinden A ung 15g

113,90 MDL
cu TVA

Lorinden A ung 15g

Quantity

NU ESTE IN STOC 😢😢

Lorinden A

D07B B01 - Corticosteroid cu antiseptic

(Jelfa , Polonia)

Compoziţie

Flumethasonum 0,2 mg, Acidum salicylicum 30 mg, Vehiculum ad 1g.

Prezentare

Unguent 15 g în tuburi.

Particularităţi farmacologice

Flumetasonul este un derivat difluorurat de cortison cu acţiune antiinflamatoare, antialergică şi antipruriginoasă moderat puternică. Acidul salicilic manifestă acţiune cheratolitică şi facilitează pătrunderea flumetasonului prin epidermul cornificat, are efect antiseptic. Se recomandă în cazurile rebele la tratamentul cu alte preparate steroide.

Indicaţii

Bolile cutanate cu hipercheratoză rebele la alte preparate de acest gen: eczema lichenizată, prurigoul limitat şi lichenizat, psoriazisul, lichen rubrum planum.

Utilizare terapeutică

În bolile inflamatorii, după depăşirea fazei acute, unguentul se aplică topic în strat subţire de 1-3 ori pe zi (sau în pansament ocluziv o dată pe zi sau o dată la două zile) până la dispariţia fenomenelor morbide, însă nu mai mult de 3 săptămâni.

Efecte adverse

Eczemă de contact, reacţii alergice îndeosebi la persoanele sensibile sau cu boli alergizante ca eczema sau ulcerul gambei. Acnee poststeroidală, purpura, teleangiectazii, atrofierea pielii. Dermatită. Striuri. Uscăciunea pielii cu hipopigmentaţie.

Contraindicaţii

Аfecţiunile purulente, tuberculoza cutanată, bolile micotice ale pielii, modificările pielii produse de sifilis, neoplaziile şi stările precanceroase ale pielii, hipersensibilitatea la corticosteroizi.

Precauţii

În timpul sarcinii preparatul poate fi aplicat numai în cazuri excepţionale şi pe arii limitate.

Termen de valabilitate: 3 ani. Condiţii de conservare: Temperatura 8-150 C. Sl. Fără prescripţie medicală.

 

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: