Răceală şi gripă

Antiflu pac N5
  • Antiflu pac N5

Antiflu pac N5

42,50 MDL
cu TVA

Antiflu pac N5

Quantity

NU ESTE IN STOC 😢😢

Antiflu

N02B E51 - Analgezic/antipiretic

(Sagmel, SUA)

Compoziţie

Paracetamolum 650 mg, Pseudoephedrinum 60 mg, Chlorpheniraminum 4 mg.

Prezentare

Pulbere buvabilă în plicuri N 6 şi N 12.

Particularităţi farmacologice

Preparatul combină proprietăţile unui analgezic antipiretic (paracetamol), decongestant (pseudoefedrină) şi antihistaminic (clorfeniramină).

Indicaţii

Simptomele algice asociate cu răceala şi gripa sau alte infecţii ale căilor respiratorii superioare (cefalee, curbaturi, febră, durerile moderate în angină, congestie nazală, sinusite, rinită, strănut).

Utilizare terapeutică

Adulţi şi copii peste 12 ani câte un plic la un pahar de apă fierbinte la fiecare 4-6 ore, dar nu mai mult de 4 doze pe zi. Se bea fierbinte în porţii mici. Lichidul poate fi îndulcit după gust.

Supradozare

Greaţă, vomă, rar excitaţie, tahicardie, dizurie, constipaţie, midriază, erupţii cutanate sau prurit. Tratament: Vomă provocată sau, dacă este imposibil, lavaj gastric cu soluţie isotonă sau semiisotonă primele 3 ore după ingestie.

Efecte adverse

Creşte efectul inhibant al anxioliticelor, sedativelor şi alcoolului.

Contraindicaţii

Vârsta sub 12 ani, tratamentul cu inhibitori de MAO.

Interacţiuni

Este incompatibil cu inhibitorii de MAO (antidepresive sau antiparkinsoniene).

Precauţii

Nu se recomandă tratament mai lung de 7 zile. Poate provoca somnolenţă şi nu se recomandă conducerea vehiculelor. Pe tot parcursul tratamentului nu se recomandă băuturile alcoolice.

Terman de valabilitate: 3 ani. Condiţii de conservare: Lista B, ferit de umiditate, temperatura camerei. Statut legal: Cu prescripţie medicală.