Stări de răceală

Remantadin Comp. 50 mg N20

51,69 MDL
cu TVA
Remantadin Comp. 50 mg N20
Quantity

NU ESTE IN STOC 😢😢

Rimantadină

Rimantadinum

J05A C02 - Antiviral, Antiparkinsonian

Particularităţi farmacologice

Se utilizează ca antiparkinsonian şi antigripal. Ca antiparkinsonian inhibă recaptarea sinaptică a dopaminei, mărindu-i disponibilitatea în sinapsele dopaminergice striatale, creşte eliberarea dopaminei din terminaţiile dopaminergice. Efectul antiparkinsonian cu timpul scade şi preparatul trebuie înlocuit. Poate fi administrat concomitent cu levodopa. Ca antiviral pare să blocheze pătrunderea virusului în celulă şi eliberarea genomului viral în interiorul ei. Are acţiune profilactică în epidemiile gripale de tip A2, manifestă efecte antitoxice în gripa provocată de virusul tip B. Este ineficient în alte infecţii respiratorii acute. Se absoarbe intestinal uşor, atinge vârful concentraţiei serice în 1-4 ore. Se excretă urinar în stare neschimbată (80-90%).

Indicaţii

Profilaxia gripei în perioada epidemiei şi tratamentul în debutul bolii. Parkinsonismul.

Utilizare terapeutică

Adulţi, în prima zi de boală câte 100 mg de 3 ori pe zi (sau 300 mg o singură dată) după masă, în zilele 2 şi 3 câte 100 mg de 2 ori pe zi, ziua a 4-a 100 mg o singură dată. Copii 7-10 ani câte 50 mg de 2 ori pe zi, 11-14 ani câte 50 mg de 3 ori pe zi timp de 5 zile. Pentru profilaxia gripei câte 50 mg o dată pe zi timp de 15-20 zile. În insuficienţa renală dozele se reduc.

Supradozare

Agitaţie, halucinaţii, aritmii cardiace şi moarte. Tratament: Neostigmină i.v. 1-2 mg pentru adulţi sau 0,5 mg pentru copii, în administrări repetate, dacă este nevoie, însă fără a depăşi doza de 2 mg/oră în afecţiunile nervoase.

Efecte adverse

Dispepsie, gastralgii, depresie, halucinaţii, psihoze, somnolenţă, tremor, irascibilitate, erupţii cutanate, convulsii.

Contraindicaţii

Bolile hepatice şi renale, hipertiroidismul, sarcina.

Interacţiuni

Creşte efectul excitant al cafeinei.

Precauţii

Epilepsia, ateroscleroza cerebrală.

 

Specialităţi

Remantadin (Farmaco, Moldova)

Prezentare: Comprimate 50 mg N 10 în folii (câte 30 în cutii colective). Termen de valabilitate: 5 ani. Condiţii de conservare: Lista B. Loc uscat, temperatura camerei. Sl. Cu prescripţie medicală.

Remantadin (Olainfarm S.A., Letonia)

Prezentare: Comprimate 50 mg N 20. Termen de valabilitate: 5 ani. Condiţii de conservare: Loc uscat, răcoros, ferit de lumină. Statutul legal: Cu prescripţie medicală.

Rimantadin (TamusPharm S.R.L., Moldova)

Prezentare: Capsule 50 mg N 10 în flacon. Termen de valabilitate: 3 ani. Condiţii de conservare: Temperatura 15-250 C, loc uscat, ferit de lumină. Statutul legal: Cu prescripţie medicală.