Ulcer gastric şi duodenal

Gastal tab N60
  • Gastal tab N60

Gastal tab N60

155,00 MDL
cu TVA

Gastal tab N60

Quantity

NU ESTE IN STOC 😢😢

Gastal

A02A X01 - Antiacid

(Pliva, Croaţia)

Compoziţie

Aluminii hydroxydum-Magnesii carbonas gel 450 mg, Magnesii hydroxydum 300 mg.

Prezentare

Comprimate N 60.

Particularităţi farmacologice

Gastalul este un antiacid-tampon care neutralizează excesul de acid clorhidric din sucul gastric şi înlătură fenomenele neplăcute (durerile, pirozisul ş.a.). Adsoarbe şi precipită pepsina inactivând-o reversibil. Deoarece componentele gastalului se absorb doar în proporţie infimă, nu modifică echilibrul acido-bazic. Combinaţia preparatelor de magneziu cu cele de aluminiu intensifică efectul antiacid şi înlătură acţiunea laxativă a magneziului şi cea constipantă a aluminiului. Preparatul poate fi utilizat timp îndelungat.

Indicaţii

Ulcerul peptic stomacal şi duodenal, reflux-esofagita, gastrita acută şi cronică, iritaţia mucoasei gastrice provocată de fumat, consumul de alcool, cafea, dulciuri, diverselor condimente ş.a. O indicaţie aparte a gastalului este pirozisul femeilor gravide, vârstnicilor şi altor bolnavi care au nevoie de antacid eficient şi care să nu provoace constipaţie sau alte efecte nedorite.

Utilizare terapeutică

Câte 1-2 comprimate de 4-6 ori pe zi, aproximativ peste o oră după mese şi seara la culcare. În pirozis se ia un comprimat independent de ora mesei. Comprimatul se ţine în gură şi se suge, nu se înghite întreg.

Contraindicaţii

Insuficienţa renală severă.

Interacţiuni

Inhibă absorbţia indometacinei, salicilaţilor, clorpromazinei, fenitoinei, H2-antihistaminicelor, beta-blocantelor, diflunisalului, isoniazidei sau fosfaţilor. Creşte efectul levodopei, meperidinei, pseudoefedrinei, salicilaţilor. În necesitatea administrării lor preparatul se va lua cu 2 ore până la sau cu 2 ore după ele.

Precauţii

Caşexia şi masa corporală scăzută (se vor ajusta dozele şi durata tratamentului).

Termen de valabilitate: 5 ani. Condiţii de conservare: Temperatura camerei (15-250 C). Sl. Cu prescripţie medicală.