Vitamine si minerale

Vitrum Iodine comp. film. 200 mcg N24x

77,00 MDL
cu TVA

Vitrum Iodine comp. film. 200 mcg N24x

Quantity

NU ESTE IN STOC 😢😢

Farmacologice de acţiune
Mijlocii care conţin iod anorganice. Dacă primiţi ioduri în celulele epiteliale ale foliculului a glandei tiroide sub influenţa peroxidazei enzima oxidează iodura de iod cu formarea de iod elementar, care este inclus în molecula de tirozină. Acesta este unul dintre radicalii de tirozină în tireoglobulina este iodată. Radicalii Iod tirozină tironiny condensate, în principal, de care sunt tiroxina (T4) şi triiodotironina (T3). Tironina rezultate complexe şi tireoglobulina iese in evidenta ca depuse sub formă de hormon tiroidian, în coloid a foliculului şi rămâne în această stare timp de câteva zile sau săptămâni. Cu deficit de iod, acest proces este perturbat. Iodură de potasiu, compensarea deficitului de iod, de recuperare a sintezei afectată de hormoni tiroidieni.
În conţinutului de iod în mediul obişnuit sub influenţa excesul de iod inhibat biosintezei de hormoni tiroidieni, lor cale de ieşire din tireoglobulina, scăderea sensibilităţii la hormonul glandei tiroide thyrotropic şi secreţia acestuia este blocat de către glanda pituitară


Farmacocinetica
Dacă ingestia este rapid absorbit din tractul gastro-intestinal. Distribuită larg în toate ţesuturile şi fluidele organismului.


Declaraţie
Prevenirea şi tratarea gusa endemica. Prevenirea reapariţiei gusa în perioada de tratament complex cu hormoni tiroidieni.


Dozarea regim
Solo. Doza zilnică în termeni de iod este pentru copii 5-10 mcg pentru adolescenţi şi adulţi - 100-200 micrograme.


Efect secundar
iodism Manifestări: rhinedema, urticarie, edem Quincke lui, eozinofilie, şoc, poate, de asemenea, tahicardie, iritabilitate, tulburări de somn, transpiraţie crescută, diaree (mai vechi de 40 de pacienţi ani), în unele cazuri, atunci când este utilizat în doze de peste 300 - 1000 ug / pot dezvolta hipertiroidism (în special la pacienţii vârstnici, în cazul în gusa nodulara sau difuze toxice), cu tratament de mare (mai mult de un mg /) pot dezvolta iod-induse de guşă şi, în consecinţă, hipotiroidism.


Contraindicaţii
Exprimat hipertiroidism, hipertiroidism ascunse (atunci când este utilizat în doze de peste 150 mg /), adenom toxic, sarcina nodulare sau boala Graves (atunci când este utilizat în doze de 300-1000 mg / zi), dermatită. Herpetiformă (boala Dühring), şi alăptării (atunci când sunt utilizate în doze de 1-2 mg /), sensibilitate crescută la medicamente de iod.


Aplicarea sarcinii şi alăptării
In timpul sarcinii în care cererea este posibilă numai în dozele recomandate, deoarece Iod traversează bariera placentară şi poate provoca dezvoltarea de hipotiroidism şi guşă la făt.
Iod se excretă în laptele matern. În aplicarea a mamei în timpul alăptării (alăptează) în doze de mai mult de 1 mg / există un risc de hipotiroidism la sugari.